JABUKOVAČA. PO STAROM RECEPTU!


SASTOJCI

500 gr kora za pite
1 kg jabuka
2 jaja
250 gr grožđica
pola praška za pecivo
kašikica cimeta



125 gr margarina
4 kašike griza
1/3 margarina
3 kašike ulja

Agda
4 šoljice šećera
5 šoljica vode
2 vanilin šećera

PRIPREMA
1. Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin.
2. Staviti jednu koru, premazati je margarinom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti.

3. Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja.
4. Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.
5. Agda: Vodu i šećer ukuhati i 



dodati vanilin šećer.
6. Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni.
7. Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.
PRIJATNO!
coolinarika.com