Recept je odličan! Jednostavan je, ne zahtjeva strahovito puno vremena a ukusan je do bola. O tome dovoljno govori činjenica da se pojelo u jedan dan potpuno sve i tražio se komad više.
Potrebno:
Za biskvit:
– 14 bjelanjaka
– 30 dag šećera
– 1 vanilin šećer
– 10 dag mljevenih oraha
– 2 vrhom pune žlice krušnih mrvica
Za kremu:
– 1 l mlijeka
– 14 žumanjaka
– 30 dag šećera
– 1 burbon vanilin šećer
– 2 pudinga od vanilije
– 5 žlica grisa
– 1 margarin (25 dag)
I još:
– 250 ml slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Biskvit:
Istući bjelanjke u čvrsti snijeg.
Dodati šećer, i malo pomalo orahe i mrvice.
Izliti smjesu na veliki lim na papir za pečenje, poravnati pa peći u pećnici na 160℃ oko 50 min. Bitno je peći koru polako, jer će inače biti premekana i neće se dobro ispeći.
Sa pečenog biskvita odlijepiti papir za pečenje ( polako i pažljivo jer je kora dosta ljepljiva a tanka, pa morate biti oprezni da se ne strga) pa ga prerezati na dva jednaka dijela.
Krema:
U većem loncu na pari zakuhati 7 dl mlijeka.
U posebnoj zdjeli miksati pjenasto žumanjke, šećer i vanilin šećer, razrijediti sa 3 dl mlijeka, polako usipati i pudinge i griz.
Uz miješanje uliti tu smjesu u
zakuhalo mlijeko, pa kuhati dok se krema ne zgusne (oko 15 min). Dobro bi bilo miješati mikserom dok se krema kuha, da se ne bi stvorile grudice.
U ohlađenu kremu umiješati izrađeni margarin.
Kolač složiti redom na pladnju: kora, krema, kora, krema i slatko vrhnje za šlag.
coolinarika.com